Om oss

Välkommen till Valsgravyr en kompletta valsleverantör. I våra lokaler på Gässlösa i Borås finns en unik kunskap och maskinpark för tillverkning, ytbehandling, och gravyr av valsar. Allt ifrån mekanisk gravyr till lasergravyr. Allt under ett tak.

Affärsidé

Valsgravyr är tillverkare, renoverar och graverar valsar. Vårt upptagningsområde är huvudsakligen Sverige och övriga Europa. Valsgravyr är den naturliga länken mellan våra kunders design-, utvecklingsavdelningar och egna produktion.

Kort historik

Valsgravyr grundades 1913 i Rydboholm söder om Borås. Grundaren Bror Nilsson var i Manchester, England och lärde sig gravera valsar för textiltryckning och prägling och tog med sig kunskapen till Sverige. Här startades Valsgravyr för att serva textilindustrin. År 2000 förvärvades Mönsteratliern AB som gjorde bl a mönsterbearbetningar. Företagen flyttades samman till nuvarande lokaler på Gässlösa i Borås. Under årens lopp har företaget, produktionen och produkterna förändrats. Idag är producerar Valsgravyr alla sorters valsar stora som små.